Blogg

Ord

av | 16 oktober, 2016

Söndagstankar!

Jag upplever att Svensken ofta är en trygg människa. Jag tror att det är så på grund av vi oftast har goda rutiner och invanda mönster i vardagen som måste följas vilket skapar en sorts trygghet (att veta vad som komma skall)!

Själv har jag svårigheter med rutiner som måste följas varje dag på liknande sätt, timme ut och timme in!

Jag bråkar med mig själv hela tiden då jag väldigt snabbt tröttnar på samma rutiner och inslag av vardagen varje dag. Jag är en treårsmänniska, tröttnar på det mesta efter tre år! Behöver jämt och ständigt nya utmaningar, helst utmaningar jag själv väljer!

Jag är extremt impulsiv (med lite eftertanke nu på äldre dar) men ser ofta möjligheter i det mesta och är inte rädd för att utmana det okända!

Hade jag förfogat själv över dygnets alla timmar hade jag farit runt som en skållad råtta och skrattat hela tiden;)

Känner att jag trots min eftersträvan av frihetskänsla behöver och mår nog bäst av min kulturs uppfostran av följsamma rutiner.

Den trygga basen behövs nog trots allt. De gånger jag faller finns den där och hjälper mig på benen igen! Blir uttråkad bara av att skriva det!

Det är måndag imorgon och rutinerna inför veckan gör sig påmind! Som tur är har jag ett jobb som inte är sig likt från en dag till en annan. Den enda rutinen jag har är vilket klockslag jag börjar och vilket klockslag jag slutar samt schemalagda möten! Wax on,  wax ofd Wax on, Wax off!!!

”Så länge ingen sätter en pistol i tinningen på dig, kan ingen tvinga dig att göra saker du inte vill” / Farmor

image